top of page

Kennis 

We zijn een Kenniscentrum en dus delen we graag onze kennis. Hier vindt u informatie die u kunt downloaden, of links waar u voor meer informatie geleid wordt naar onze partners zoals de Alzheimer stichting Nederland en stichting Alzheimer en overige dementieen Suriname

Gelukkig Hoger Paar

10 Omgangstips voor mensen met Dementie 

Mensen met dementie hebben een neurocognitieve stoornis. Soms kan het fijn zijn extra handvaten te hebben als je wilt communiceren en/of  contact wilt maken. 

 Klik hier  voor de 10 omgangs tips voor mensen met dementie, zodat je weet waar je op kunt letten.  

Tekenen om Dementie te ontdekken

Iedereen vergeet wel eens wat. Maar wat als je denkt dat er meer aan de hand is? Bekijk hier 19 tekenen die kunnen wijzen op dementie.  

WhatsApp Image 2021-12-20 at 20.01.09 (3).jpeg
WhatsApp Image 2021-12-23 at 19.15_edited.jpg

Waarom muziek belangrijk is voor mensen met Dementie 

Waarom ga je bijna vanzelf bewegen als je muziek hoort? Waarom kan muziektherapie bepaalde hersenproblemen oplossen? En hoe komt het dat je blijer wordt als je ouder wordt? VU-hoogleraar Prof. Dr. Erik Scherder vertelt het allemaal. Bekijk hier zijn mini online college van de Universiteit van Nederland.

 

Bekijk hier de Muziek voor Ouderen sessie bij Stichting Wiesje Suriname. 

pexels-rodnae-productions-5637564_edited_edited.jpg

Is bewegen goed tegen Dementie? Tips voor het brein: voldoende bewegen!

Veel onderzoek laat zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Dat is niet vreemd, aangezien bewegen ontzettend gezond is voor de hersenen.

 

Bewegen is dus erg belangrijk. Bovendien is het een uitstekend middel om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

 

Lees hier meer waarom bewegen zo belangrijk is. 

pexels-rodnae-productions-5637564_edited_edited.jpg
bottom of page